Inverde-opleiding drukjacht op everzwijn

22 september 2022

Drukjacht is in Vlaanderen een relatief nieuwe jachtvorm. Drukjacht combineert een natuurlijke, intensieve jachtbeleving met maximale veiligheid, geringe verstoring en een aangenaam sociaal event. Met een goede voorbereiding is bovendien een mooi resultaat verzekerd.

Het is dan ook een zeer interessante jachtvorm voor everzwijnenbeheer in Vlaanderen. In deze vijfdaagse opleiding komen alle aspecten van de drukjacht aan bod. Op dag vijf organiseer je, samen met de andere deelnemers, zelf een drukjacht.

Deze gespecialiseerde opleiding gaat eerst in op een aantal theoretische aspecten zoals wetgeving, jachtadministratie, strategische planning, draaiboekopmaak en het gedrag van everzwijnen. Vervolgens focussen we op de praktische aspecten, met als sluitstuk een echte drukjacht op everzwijn. Na deze opleiding ben je klaar om zelf een drukjacht te faciliteren en organiseren.

Startdatum: 5 oktober 2022
Locatie: Houthalen-Helchteren, Limburg.

Meer info en inschrijven.

Delen via

Ook interessant ...

Aanpassing registratienummers Gekwalificeerde Personen

Aanpassing registratienummers Gekwalificeerde Personen

In het kader van de regularisatie van nummers voor officiële documenten werd aan alle GP’s een BE-nummer toegekend.

Lees meer

Gekwalificeerde Personen - detecteren tuberculose

Gekwalificeerde Personen - detecteren tuberculose

Na een afwezigheid van tuberculose in 2019, werd eind 2020 en begin 2021 bij 2 landbouwbedrijven in ons land opnieuw tuberculose vastgesteld bij runderen. Verdere haarden zijn mogelijk na het epidemiologisch onderzoek en de uitgevoerde onderzoeken in de contactbedrijven.

Lees meer