Inverde-opleiding drukjacht op everzwijn

22 september 2022

Drukjacht is in Vlaanderen een relatief nieuwe jachtvorm. Drukjacht combineert een natuurlijke, intensieve jachtbeleving met maximale veiligheid, geringe verstoring en een aangenaam sociaal event. Met een goede voorbereiding is bovendien een mooi resultaat verzekerd.

Het is dan ook een zeer interessante jachtvorm voor everzwijnenbeheer in Vlaanderen. In deze vijfdaagse opleiding komen alle aspecten van de drukjacht aan bod. Op dag vijf organiseer je, samen met de andere deelnemers, zelf een drukjacht.

Deze gespecialiseerde opleiding gaat eerst in op een aantal theoretische aspecten zoals wetgeving, jachtadministratie, strategische planning, draaiboekopmaak en het gedrag van everzwijnen. Vervolgens focussen we op de praktische aspecten, met als sluitstuk een echte drukjacht op everzwijn. Na deze opleiding ben je klaar om zelf een drukjacht te faciliteren en organiseren.

Startdatum: 5 oktober 2022
Locatie: Houthalen-Helchteren, Limburg.

Meer info en inschrijven.

Delen via

Ook interessant ...

Gekwalificeerd Persoon 2021

Gekwalificeerd Persoon 2021

Het IJO organiseert in 2021 opnieuw een opleiding Gekwalificeerd Persoon.

Lees meer

Strengere identificatieplicht bij honden

Strengere identificatieplicht bij honden

Vanaf 1 januari 2019 moeten Vlaamse dierenartsen het Rijksregisternummer van de verantwoordelijke vermelden op het identificatiecertificaat van een hond. Nu is het erkenningsnummer vereist, maar dat geeft problemen. Het erkenningsnummer is immers niet altijd voorhanden.

Lees meer