Theoretisch jachtexamen uitgesteld omwille van het Corona-virus

30 maart 2020

Het hing al langer in de lucht, maar vandaag werd de beslissing officieel genomen: het theoretisch jachtexamen wordt uitgesteld naar zaterdag 13 juni 2020.

Die beslissing werd genomen na overleg tussen het Agentschap voor Natuur en Bos, Flanders Expo en het Instituut voor de Jachtopleiding. Aanleiding vormt het corona-virus, en de uitgevaardigde maatregelen van de federale overheid, in samenspraak met het Nationaal Crisiscentrum.

De planning voor het praktijkexamen wordt, voorlopig, niet gewijzigd.

Het Instituut voor de Jachtopleiding zoekt ondertussen naar oplossingen om in mei en begin juni 2020 de resterende lessen in de verschillende centra te geven.
De schietoefeningen worden hervat van zodra de schietbaan in Ruisbroek terug opengaat. De herhalingsles in Lavaux, voorzien op zaterdag 18 april, gaat niet door. De organisatie zoekt naar een oplossing.

Delen via

Ook interessant ...

Hagelschieten 4 en 18 juli uitgesteld

Hagelschieten 4 en 18 juli uitgesteld

De praktijksessies hagelschieten van 4 en 18 juli werden uitgesteld.

Lees meer

Strengere identificatieplicht bij honden

Strengere identificatieplicht bij honden

Vanaf 1 januari 2019 moeten Vlaamse dierenartsen het Rijksregisternummer van de verantwoordelijke vermelden op het identificatiecertificaat van een hond. Nu is het erkenningsnummer vereist, maar dat geeft problemen. Het erkenningsnummer is immers niet altijd voorhanden.

Lees meer