Onze opleidingen

Gekwalificeerd Persoon

In de maand september voorziet het IJO een opleiding ter voorbereiding van het examen gekwalificeerd persoon. Deze opleiding wordt op 3 verschillende locaties ingepland.

Het FAVV organiseert kort nadien het examen. De geslaagde personen bekomen een identificatienummer.

Bekijk opleidingsdata

Theorie 2021

Tijdens de lessen komen 3 aspecten ruim aan bod: Wetgeving, Fauna en Vuurwapens & munitie. Via de deskundige uitleg van onze gepassioneerde lesgevers worden kandidaat-jagers optimaal voorbereid op het theoretische gedeelte van het jachtexamen.

De opleiding loopt van januari 2021 tot april 2021.

Inschrijven is mogelijk vanaf september 2020.

Herhalingsdag praktijk 2020

Op zaterdag 1 augustus 2020 wordt een herhalingsdag praktijk georganiseerd voor kandidaten die een volledig examenprogramma (vak 1 tot en met 3) moeten afleggen.

Inschrijven is mogelijk vanaf woensdag 29 juli 2020.

Reserveer een sessie

Praktijk hagelschieten zomer 2020

Het IJO biedt praktijkgerichte opleidingsmomenten aan die kandidaten toelaten zich goed voor te bereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het hagelschieten wordt georganiseerd in de Klein Brabantse Shooting Club in Ruisbroek.

Lesdagen zijn voorzien van eind mei tot eind juli.

Deelnemers die zich aanmelden om 9u kunnen ook de theoretische les "wapens en munitie" volgen.

Bekijk de agenda

Praktijk kogelschieten 2020

Via praktijkgerichte opleidingsmomenten kunnen kandidaten zich maximaal voorbereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het kogelschieten wordt ingericht in de schietstand van de Mechelse Kolveniers Gilde.

Er zijn opleidingen kogelschieten voorzien van 13 juli tot en met 17 juli. Een sessie duurt 1u. Er zijn 7 sessies per dag: de eerste sessie start om 8u30, de laatste sessie start om 15u30. U kunt zich meerdere malen inschrijven, weliswaar maximaal 1 sessie per dag.

Bekijk de agenda