Onze opleidingen

Praktijk hagelschieten 2022

Het IJO biedt praktijkgerichte opleidingsmomenten aan die kandidaten toelaten zich goed voor te bereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het hagelschieten wordt georganiseerd in Lotenhulle en Merelbeke.

Belangrijke opmerking: bij deelname aan een sessie dient u ter plaatse een recent (max. 2 mnd oud) uittreksel uit het strafregister - model art. 596.1 voor te leggen. Dit uittreksel kunt u bekomen via de gemeente waar u bent ingeschreven in het bevolkingsregister, meer informatie vindt u hier.

Bekijk de agenda

Praktijk wapens en munitie 2022

Deze informatiesessies worden ingericht om de kandidaten uitgebreider op te leiden mbt veilige omgang met wapens en kennis van munitie.

Er zijn 3 sessies voorzien:

  • vrijdag 3/6 om 11u in Lotenhulle
  • zaterdag 4/6 om 9u in Lotenhulle
  • vrijdag 10/6 om 12u in Merelbeke

Een sessie duurt 2u.

Bekijk de agenda

Praktijk kogelschieten 2022

Via praktijkgerichte opleidingsmomenten kunnen kandidaten zich maximaal voorbereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het kogelschieten wordt ingericht in de schietstand van de Mechelse Kolveniers Gilde.

Er zijn opleidingen kogelschieten voorzien van 11 juli tot en met 15 juli. Een sessie duurt 1u. Er zijn 7 sessies per dag: de eerste sessie start om 8u30, de laatste sessie start om 15u30. U kunt zich meerdere malen inschrijven, weliswaar maximaal 1 sessie per dag.

Bekijk de agenda

Herhalingsdag praktijk 2022

Op zaterdag 30 juli 2022 wordt een herhalingsdag praktijk georganiseerd voor kandidaten die een volledig examenprogramma (vak 1 tot en met 3) moeten afleggen.

Reserveer een sessie

Gekwalificeerd Persoon 2022

Naar aanleiding van het examen GP (georganiseerd door het FAVV op 10 of 17 september 2022) richten wij opnieuw een cursus gekwalificeerd persoon in ter voorbereiding van het examen. De personen die slagen in het examen bekomen een registratienummer.

De cursus wordt in 3 centra georganiseerd:

  • Kortenberg op zaterdag 27 augustus
  • Kontich op dinsdag 30 augustus
  • Drongen op maandag 5 september

Inschrijven

Theorie 2023

Met onze opleiding Theorie 2023 kunt u zich voorbereiden op het theoretisch jachtexamen 2023.

De opleiding is opgebouwd rond 3 vakken: Wetgeving, Fauna en Vuurwapens & munitie.
De kostprijs is 250€. Na inschrijving en betaling heeft u onmiddellijk toegang tot het volledige online aanbod van het cursusmateriaal: lesboek, presentaties, oefenmateriaal, video's, ...

Bekijk de opleidingsdata