Onze opleidingen

Herhalingsdag praktijk 2021

Op zaterdag 31 juli 2021 wordt een herhalingsdag praktijk georganiseerd voor kandidaten die een volledig examenprogramma (vak 1 tot en met 3) moeten afleggen.

Deze opleiding is voorbehouden voor cursisten die dit jaar minimaal 4x deelgenomen hebben aan een sessie "Praktijk hagelschieten".

Reserveer een sessie

Praktijk kogelschieten 2021

Via praktijkgerichte opleidingsmomenten kunnen kandidaten zich maximaal voorbereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het kogelschieten wordt ingericht in de schietstand van de Mechelse Kolveniers Gilde.

Er zijn opleidingen kogelschieten voorzien van 12 juli tot en met 16 juli. Een sessie duurt 1u. Er zijn 7 sessies per dag: de eerste sessie start om 8u30, de laatste sessie start om 15u30. U kunt zich meerdere malen inschrijven, weliswaar maximaal 1 sessie per dag.

Bekijk de agenda

Praktijk wapens en munitie 2021

Deze informatiesessies worden ingericht om de kandidaten uitgebreider op te leiden mbt veilige omgang met wapens en kennis van munitie.

Er zijn in totaal 6 sessies voorzien op 3 lesdagen:

  • vrijdag 11/6
  • vrijdag 25/6
  • woensdag 14/7

De namiddagsessie start om 16u30, de avondsessie om 18u45.

Bekijk de agenda

Gekwalificeerd Persoon 2021

In de maand juni voorziet het IJO een opleiding ter voorbereiding van het examen gekwalificeerd persoon. Deze opleiding wordt op 3 verschillende locaties ingepland.

Het FAVV organiseert nadien het examen. De geslaagde personen bekomen een registratienummer.

Bekijk opleidingsdata

Praktijk hagelschieten 2021

Het IJO biedt praktijkgerichte opleidingsmomenten aan die kandidaten toelaten zich goed voor te bereiden op de praktische proef van het jachtexamen. Het hagelschieten wordt georganiseerd in de Klein Brabantse Shooting Club in Ruisbroek.

Lesdagen zijn voorzien op zaterdagen (voormiddag) en op maandagen (namiddag) van zaterdag 8 mei tot en met maandag 26 juli.

Belangrijke opmerking: bij deelname aan een sessie dient u ter plaatse (in Ruisbroek) een recent (max. 2 mnd oud) uittreksel uit het strafregister - model art. 596.1 voor te leggen. Dit uittreksel kunt u bekomen via de gemeente waar u bent ingeschreven in het bevolkingsregister, meer informatie vindt u hier.

Bekijk de agenda

Theorie 2022

Met onze opleiding Theorie 2022 kunt u zich voorbereiden op het theoretisch jachtexamen 2022.

De opleiding is opgebouwd rond 3 vakken: Wetgeving, Fauna en Vuurwapens & munitie.
De kostprijs is 250€. Na inschrijving en betaling heeft u onmiddellijk toegang tot het volledige online aanbod van het cursusmateriaal: lesboek, presentaties, oefenmateriaal, video's, ...

Bekijk de opleidingsdata